Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι junior υποψήφιες του Ν. Πηλίου ~ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

Η εκτίμηση ότι «Οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική» δεν ισχύει για το Δήμο Νοτίου Πηλίου καθώς στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «πρωταγωνιστούν» φρέσκα πρόσωπα, με καινούργιες ιδέες και όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά.
Ο στόχος τους είναι να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στον τόπο τους. Κοινός παρανομαστής της επιλογής τους να συμμετέχουν στα κοινά η πεποίθηση ότι η αδράνεια και η αμέτοχη στάση δεν είναι λύση για τα προβλήματα του τόπου αλλά και των νέων γενικότερα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εντόπισε τις νεότερες υποψήφιες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών του Νοτίου Πηλίου και τις παρουσιάζει. Κοινό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι και οι τρεις νεαρές υποψήφιες εκπροσωπούν την τοπική κοινότητα Τρικερίου.

Η Μαρία Πνιγούρα λέει:
Με το συνδυασμό «Νότιο Πήλιο - Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με υποψήφια Δήμαρχο την Κατερίνα Τσερκέζη, συμμετέχει η 25χρονη Μαρία Πνιγούρα η οποίο είναι η μικρότερη που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο.
Η 25χρονη Μαρία ερωτηθείς για την απόφασή της να είναι υποψήφια, αναφέρει ότι συμμετέχει στις εκλογές -ως μέρος του συνδυασμού- γιατί κουράστηκε να την εκπροσωπούν άνθρωποι με «ξύλινο», πολιτικό λόγο που κοιτούν μόνο το συμφέρον τους.
Χαρακτηριστικά η Μαρία τονίζει: «Σε αυτό το συνδυασμό είδα πολλές ομάδες ανθρώπων, όπως οι νέοι, που μέχρι σήμερα δε τους έχει δοθεί ποτέ ο λόγος. Αντρες και γυναίκες που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου -δε τα διαβάζουν σε μια εφημερίδα- και ο καθένας με τον τρόπο του θα συνεισφέρει στην επίλυσή τους, προωθώντας την πολύπλευρη αντιμετώπιση των ζητημάτων. Βέβαια, ο σημαντικότερος λόγος που εξηγεί τη συμμετοχή μου είναι η αμέτοχη στάση του μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών. Συνειδητοποίησα τα τελευταία χρόνια πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και πως για να αλλάξει οριστικά αυτή η κατάσταση χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως και δε μπορούμε πλέον να περιμένουμε ένα μάννα εξ’ ουρανού».
Στη συνέχεια ερωτηθείς για το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσω της συμμετοχής στις εκλογές, η 25χρονη Μαρίαδηλώνει : «Το μήνυμα που θέλω να δώσω με την υποψηφιότητά μου είναι ότι δε το κάνω για την προσωπική μου προβολή, αλλά για την ενίσχυση των ιδεών και των προτάσεων που υποστηρίζουμε όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, όπως η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης μας και να κινητοποιηθούμε. Τουλάχιστον έτσι θα έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή, ότι κάναμε δηλαδή ό,τι μπορούσαμε για να αλλάξουμε αυτά που μας δυσαρεστούν».

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου