Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση υποψηφίων



Την περασμένη Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στην Αργαλαστή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο-Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και παράλληλα έγινε από την υποψήφια Δήμαρχο του συνδυασμού, Κατερίνα Τσερκέζη, η παρουσίαση των υποψηφίων.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του συνδυασμού, καθώς και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νίκος Ρούμπος, οι οποίοι μιλώντας δήλωσαν την επίσημη στήριξη και υποστήριξη των κομμάτων τους στο συνδυασμό, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα η ψήφος των πολιτών στις 18 Μαΐου να δοθεί με πολιτικό κριτήριο, προκειμένου να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα της αγανάκτησης για την ακολουθούμενη πολιτική της, των μνημονίων και της υποταγής στις επιταγές της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα.

Της παρουσίασης των υποψηφίων, ακόμα,  προηγήθηκε  σύντομη ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Τσερκέζη, η οποία  τόνισε τα εξής:  

«Θα αρχίσω με μια ρήση του σοφιστή  Πρωταγόρα που έλεγε «Πάντων χρημάτων μέτρον ο άνθρωπος» δηλ. για όλα τα πράγματα μέτρο είναι ο άνθρωπος. ‘Ετσι  θέλουμε να προχωρήσουμε κι εμείς, πιστεύοντας πως πρέπει  να ξεκινήσουμε από τον άνθρωπο, προτάσσοντας την ευημερία και την αξιοπρέπειά του.
Ετσι βαδίζουμε έχοντας στο πρόγραμμά μας πρώτα και κύρια μια κοινωνική πολιτική που ακούει – καταγράφει και δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Ερχόμαστε λοιπόν, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε ό,τι απασχολεί τους πολίτες, γι’ αυτό τους δίνουμε και τον πρώτο λόγο, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις αλλά και μέσα από τις τοπικές κοινότητες που θέλουμε να ζωντανέψουν και να έχουν διοικητική και οικονομική αυτάρκεια, έτσι ώστε να μην ξαναδημιουργήσουμε ένα  Δήμο που τον διαχειρίζονται 5 άνθρωποι δηλ. ο εξής ένας: ο Δήμαρχος. Για μας η διοίκηση του Δήμου είναι συλλογική υπόθεση. Θέλουμε να συναποφασίζουμε- οι εκλεγμένοι σε συνεργασία με τους πολίτες. Τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα μας έδειξαν και απέδειξαν , όλα αυτά τα χρόνια πως δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί υπηρετούν τη θέση των κομμάτων τους και εν προκειμένω την καταστρεπτική για τον τόπο πολιτική της παρούσας συγκυβέρνησης. Μέσα από αυτή την κατεύθυνση που υπηρετούν, παράλληλα εξυπηρετούν και προσωπικές φιλοδοξίες – οφέλη και συμφέροντα. Χωρίς, βέβαια, κανέναν έλεγχο από τους πολίτες και κανέναν απολογισμό προς αυτούς.

Τώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταρρέουν έρχονται αυτοί οι ίδιοι δικοί τους υποψήφιοι (δηλ. οι κύριοι Φουρτούνας και Βακούλας) να μας πουν πως συμμετέχουν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι και αυτοδύναμοι. Όμως ο φερετζές της δημοκρατικότητας που έχουν φορέσει, προκειμένου να πείσουν και να ψηφιστούν από τους πολίτες του Ν. Πηλίου, πολύ εύκολα μπορεί να πέσει και να κομματιαστεί αν τους ρωτήσουμε τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια ως Δήμαρχοι για τον τόπο. Έρχονται σήμερα να υποσχεθούν ξανά αυτά που δεν έκαναν. Ξανά, λοιπόν, υποσχέσεις από τον κ. Φουρτούνα (και θα επικεντρωθώ στον νυν Δήμαρχο γιατί είναι ο πρώτος που έχει εκλεγεί να διοικήσει το νέο Καλλικρατικό Δήμο) για τα ίδια που είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει το 2010. Ποια είναι αυτά; Τα αλιευτικά καταφύγια της Αγ. Κυριακής Τρικέρων, του Πλατανιά και του Κατηγιώργη, τις μελέτες για να γίνουν  νέα λιμανάκια σε παραλιακούς οικισμούς. Για το πρώτης προτεραιότητας έργο (σύμφωνα με το πρόγραμμά του το 2010) κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και μονάδων βιολογικού καθαρισμού. Για την αντικατάσταση παλιών και προβληματικών αγωγών νερού σε πολλές κοινότητες του Δήμου. Για τη λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο φράγμα Παναγιώτικο ( πρόβλημα εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, που μόλις τώρα, προεκλογικά του δόθηκε προσωρινή και πάλι λύση). Όπως τώρα εφαρμόστηκε και η ανακύκλωση, προαναγγελθείσα κι αυτή από το 2010 (αυτά τα κρατούσε για το τέλος της θητείας του ο νυν δήμαρχος)!!


Φίλες και φίλοι όσα δεν έγιναν, ενώ αποτελούσαν προεκλογική δέσμευση του κ. Φουρτούνα πριν από 4 περίπου χρόνια, είναι πολλά και σημαντικά, όπως και  η δέσμευση για διαφάνεια (με τη Διαύγεια να βρίθει από απευθείας αναθέσεις), η παράδοση γραπτών στοιχείων για το χρέος που παρέλαβε ο Δήμος από τους Καποδιστριακούς Δήμους και την Κοινότητα Τρικερίου και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός.  Ομως  θα ήθελα να επισημάνω και κάτι που ίσως έχει περάσει απαρατήρητο από τους δημότες. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που δεν έχει εκμεταλλευτεί ευρωπαϊκά προγράμματα και συγκεκριμένα τα ΕΣΠΑ. Ούτε μια χρηματοδότηση απο ΕΣΠΑ δεν φρόντισε να εντάξει στο πρόγραμμά του ο Δήμος για να πραγματοποιήσει κάποια τουλάχιστον από τα μεγάλα έργα που είχε υποσχεθεί, όπως αυτά που προανέφερα. Αδιαφορία ή ανικανότητα ή και τα δύο μαζί; Όπως και νάναι το αποτέλεσμα  αφορά άμεσα τους πολίτες των οποίων η ζωή όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά υποβιβάστηκε ακόμα περισσότερο. Για ποια κοινωνική πολιτική, λοιπόν, για ποιο προγραμματισμό και για ποιες στοχευμένες πολιτικές και αίσθημα ευθύνης έχει το θράσος να μας μιλάει σήμερα ο κ. Φουρτούνας; Που δεν κατάφερε ούτε μια ταμπέλα μ’ ένα χάρτη κι ένα καλωσόρισμα στους ταξιδιώτες να τοποθετήσει στο Μαλάκι για να φαίνονται τα όρια και  η είσοδος στο νέο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Η επισήμανση αυτή μπορεί να ακούγεται μικρή, ασήμαντη,  όμως έχει να κάνει με το μεγάλο θέμα της ανάπτυξης του Τουρισμού στην περιοχή. Με την ανάδειξη του πλούτου που διαθέτει το Νότιο Πήλιο και την προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο. Όταν όμως έχουμε δημοτική επιτροπή τουρισμού ανύπαρκτη σχεδόν, ανενεργή που δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις σε θέματα που καταγράφονται από τους συλλόγους, από ξενοδόχους και καταστηματάρχες, τότε τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνουμε όλοι. Το ενδιαφέρον του κ. Φουρτούνα για τον τουρισμό περιορίστηκε στην εμμονή του για την επένδυση στον Αλατά, την οποία, παρά την ακύρωση από το ΣτΕ  επιμένει να την εντάσσει ακόμα και τώρα, στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Όμως, εμείς λέμε, ακούγοντας και τις προτάσεις των πολιτών, πως για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού χρειάζονται : ασφαλείς δρόμοι, εσωτερική συγκοινωνία, καθαριότητα σ’ όλες τις κοινότητες και τις παραλίες με επιπλέον εξωραϊσμό, παρκινγκ, παιδικές χαρές, σωστή σήμανση, τουριστικοί χάρτες με ανάδειξη προορισμών, ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων κάθε κοινότητας, προβολή τοπικών προϊόντων κ.ά. πολλά,  τα οποία πρέπει να προβάλλονται μέσω οργανωμένης σελίδας του Δήμου στο ιντερνετ. Όλα αυτά συνθέτουν τα καθημερινά προβλήματα που ζητούν άμεσα λύσεις στο μεγάλο και ζωτικό θέμα του τουρισμού στην περιοχή και όχι οι μεγαλεπήβολες μακροχρόνιες μελέτες-επενδύσεις τύπου Αλατά.

Το όραμά μας για τον Δήμο είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και κυρίως ήπιων μορφών τουρισμού, που εναρμονίζονται με το γραφικό περιβάλλον της περιοχής και   παράλληλα με τη δυνατότητά του Δήμου να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο παραγωγής και προώθησης των τοπικών του προϊόντων υψηλής ποιότητας τα οποία διαθέτει.

Το Ν. Πήλιο έχει προοπτική. Και εμείς προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο-πρότυπο διοίκησής του, με την ενεργοποίηση των πολιτών και την υποστήριξη και τον συντονισμό της εθελοντικής τους δράσης. Ακόμα προτάσσουμε την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, την αναδιάταξη των υπηρεσιών του Δήμου για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πολίτη, την ίδρυση δημοτικού ταμείου αλληλεγγύης για την υποστήριξη ανήμπορων συμπολιτών μας, την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας προς όφελος των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία πολιτιστικής και αθλητικής επιτροπής στα πλαίσια του Δήμου, τη διαρκή ενημέρωση-επιμόρφωση των κατοίκων με ημερίδες και σεμινάρια του ενδιαφέροντός τους και πολλά άλλα.

Δεν έχουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την περιοχή αλλά και για τη χώρα ολόκληρη. Η αναγκαιότητα των καιρών επιβάλλει, λοιπόν, να παλέψουμε όλοι μαζί για να συν-διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα δίνει συλλογικές απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, που καθημερινά γίνεται ολοένα και χειρότερη όχι μόνο τοπικά αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκλογές αυτές είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά πολιτικές και καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. Δεν έχουμε λοιπόν παρά στις 18 Μαΐου, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και στις 25 του μήνα στις Ευρωεκλογές να στείλουμε με την ψήφο μας το μήνυμα που αρμόζει σ’ όσους μας κοροϊδεύουν, μας παραπληροφορούν, μας φτωχοποιούν  και υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά στις 18 και στις 25 Μαΐου να ψηφίσουμε και να φύγουν.  Ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που μας επέβαλαν . Όλοι μαζί λοιπόν για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

2 σχόλια :

  1. Διευκρινιστική δήλωση συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας»


    Από την αρχή αυτής της προεκλογικής περιόδου έχει δηλωθεί σε όλους τους τόνους από τα στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ότι θα στηριχθούν υποψήφιοι και φίλοι του Κινήματος, οι οποίοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά.
    Εν προκειμένω, στο συνδυασμό της υποψήφιας Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κας Κατερίνας Τσερκέζη, η παρουσία του εκπροσώπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μαγνησία, κ. Νίκου Ρούμπου, είχε το νόημα της στήριξης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαγνησίας (κου Ιωάννη Στεργιόπουλου) και μόνο.
    Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον υποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς το επισημαίνετε. Και εμείς ευγενικά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψήφιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή