Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Για το Νότιο Πήλιο

Από το συνδυασμό «Νότιο Πήλιο-Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με επικεφαλής την Κατερίνα Τσερκέζη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους δημότες Νοτίου Πηλίου που μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν το συνδυασμό μας, που στις συναντήσεις μας, όλους αυτούς τους μήνες της προεκλογικής περιόδου, οραματίστηκαν μαζί μας την πρόοδο και την προοπτική που έχει το Νότιο Πήλιο, που στήριξαν και εμπλούτισαν με τις δικές τους προτάσεις το πρόγραμμά μας.
Ζητήσαμε (και ζητάμε) όχι απλώς την αλλαγή αλλά την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού των μνημονίων και της λιτότητας και των εκφραστών του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορέσαμε όμως να πείσουμε τους πολίτες να κάνουν ένα βήμα πίσω τους φόβους τους για το νέο, που εκπροσωπούμε, και να δώσουν περιθώριο να αναδειχτεί η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για τους ίδιους και τον τόπο.

 Ωστόσο, μας έδωσαν την ευκαιρία να έχουμε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτό είναι ενθαρρυντικό και μας καθιστά υπεύθυνους απέναντί τους. Όλους αυτούς τους μήνες, στις περιοδείες μας στις κοινότητες του Νοτίου Πηλίου, γνωρίσαμε ανθρώπους με τους οποίους σφίξαμε τα χέρια και ανταλλάξαμε απόψεις. Υποσχόμαστε πως θα τους ξανασυναντήσουμε σύντομα και θα ξαναμιλήσουμε γιατί για μας η επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι ό,τι πολυτιμότερο.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας και θα είμαστε παρόντες υποστηρίζοντας ό,τι καλό και εποικοδομητικό προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τόπο και παράλληλα επικρίνοντας ό,τι διαστρεβλωμένο και  παρωχημένο.   Ανυποχώρητα, πάντως, θα συγκρουστούμε με τις πολιτικές των μνημονίων, που υπαγορεύουν η τρόϊκα και το ΔΝΤ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, δηλώνουμε ότι ως συνδυασμός δεν θα υποστηρίξουμε κανέναν από τους δυο υποψήφιους του Νοτίου Πηλίου στις επαναληπτικές εκλογές  της ερχόμενης Κυριακής.  Το δικό μας όραμα για τον τόπο, έτσι όπως το έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμά μας, απέχει παρασάγγας από τα προγράμματά τους, τα οποία κινούνται στα πλαίσια των μνημονίων και εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική του αφανισμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης,  ενός θεσμού που αποτελεί την κορωνίδα της Δημοκρατίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου