Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη 13 Μαΐου η υποψήφια Δήμαρχος Κατερίνα Τσερκέζη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο-Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κ. Τσερκέζη να συναντηθεί και να ακούσει τις προτάσεις της Ένωσης για το καίριο θέμα του Τουρισμού και να αναπτύξει παράλληλα το πρόγραμμα του συνδυασμού για το ίδιο θέμα, το οποίο θεωρείται μείζον για την περιοχή.
Η πρώτη διαπίστωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιώργο Ζαφείρη ήταν πως για πρώτη φορά κάποιος υποψήφιος ή εκλεγμένος του Δήμου Νοτίου Πηλίου πραγματοποιεί συνάντηση μαζί τους και ζητάει να ακούσει τις προτάσεις τους! Διαπίστωση που ξαφνιάζει αν αναλογιστεί κανείς πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ένας κατ’ εξοχήν Δήμος που βασίζει την οικονομία του στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από τα μέλη της Ένωσης, η επόμενη περίοδος πρέπει να σχεδιαστεί από τους αιρετούς με προτεραιότητες σε συνεργασία με τους ειδικούς για τον τουρισμό και όχι με υπερβολές για δημιουργία εντυπώσεων. Καταγράφοντας τα αιτήματά τους, οι αρμόδιοι του τουρισμού, αναφέρθηκαν στα βασικά και αυτονόητα ζητούμενα όπως: Έργα υποδομής που να δρομολογούν την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας (ανάδειξη πολιτιστικών θεμάτων-μνημείων, χώροι στάθμευσης, οργάνωση παραλιών, σωστή σήμανση, έλεγχος απορριμμάτων, ενημερωτικά φυλλάδια κ.ά.). Δημιουργία και προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων και τουριστικών δραστηριοτήτων, καθώς ο τουρίστας χρειάζεται προτάσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής του σ΄έναν τόπο. Κι όλα αυτά χρειάζονται συνέργεια του Δήμου με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης, ζητούμενο παραμένει ο Κοινός Φορέας Τουριστικής Προβολής σε συνέργεια και συνεργασία με την Περιφέρεια. Τέλος, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας προτρέπει τους τοπικούς άρχοντες να αποφασίσουν όλοι μαζί δράσεις και προτεραιότητες για τον τουρισμό και να επιλέξουν την ουσιαστική συνεργασία με τους ιδιώτες.

Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ.  Τσερκέζη δεσμεύτηκε για την συνεργασία με την καθ’ ύλην   αρμόδια  για τον τουρισμό Ένωση προκειμένου να αναδειχτεί ο τουρισμός στην περιοχή, συμφωνώντας πως πρέπει να ξεκινήσουμε από βασικές προτεραιότητες και υποστηρίζοντας την προσπάθεια για τον Κοινό Φορέα Τουριστικής Προβολής. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου