Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επισκέψεις σε χωριά του Νοτίου Πηλίου

Στα Καλά Νερά και την Κάτω Γατζέα βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 18 Μαρτίου μέλη του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο-Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», με την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Τσερκέζη.
Η συνάντηση με κατοίκους και των δύο κοινοτήτων ήταν ουσιαστική καθώς συζητήθηκαν οι βασικές αρχές λειτουργίας του συνδυασμού, που θα ζητήσει, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, την ψήφο των πολιτών. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και καταγράφηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω κοινότητες, όπως είναι ο κίνδυνος λειψυδρίας τους  καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης διαρροής που παρατηρείται στο φράγμα Παναγιώτικο. Πρόκειται για ένα ζωτικό θέμα (και δεν είναι το μόνο) που χρονίζει και για το οποίο η νυν δημοτική αρχή αδιαφόρησε έως τώρα, με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί.  Με αφορμή εξ άλλου πρόσφατο δημοσίευμα  μέλη του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο-Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με την επικεφαλής Κατερίνα Τσερκέζη επισκέφτηκαν, το περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου, το φράγμα, διαπιστώνοντας την τραγική πτώση της στάθμης του Ταμιευτήρα, την υπέρογκη απώλεια νερού που πάει χαμένο αλλά και την εγκατάλειψη ουσιαστικά ενός τεράστιου έργου δισεκατομμυρίων στην τύχη του. Την ίδια εγκατάλειψη όμως, από την παρούσα δημοτική αρχή, βιώνουν και όλες οι κοινότητες και οι οικισμοί του Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα και με τους κατοίκους, καθώς δεν τους δόθηκε ποτέ η οικονομική και διοικητική αυτονομία έτσι ώστε να αποκτήσουν αρμοδιότητες και οντότητα τα Τοπικά Συμβούλια.

Αυτό πάντως που, εκτός των άλλων, επισημάνθηκε στην προχθεσινή συνάντηση στα Καλά Νερά και την Κάτω Γατζέα ήταν η ανάγκη ανάδειξης, σε κάθε κοινότητα, των λαϊκών συνελεύσεων, της δημοκρατικής συμμετοχής, δηλαδή, των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τόπο τους. Τα δημαρχοκεντρικά μοντέλα, φυσικά, που αναδεικνύονται μέχρι σήμερα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους δημοκρατικές διαδικασίες, από τις οποίες θεωρούν ότι κινδυνεύει η θέση και η αδιαφάνεια των ενεργειών τους.

Το ραντεβού των μελών του συνδυασμού με κατοίκους της περιοχής ανανεώθηκε για σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου, στον ΑηΓιώργη Νηλείας. Όποιοι/ες επιθυμούν να έρθουν μαζί μας μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 24230-22033 και 6944531408 ή στο e-mail : anatropi2014@gmail.com.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου